Kvalita života a sociálna kvalita - Chinoracká, Andrea
Zvýšenie kvality života je možné zabezpečiť prostredníctvom stratégie uplatňovanej v Európskej únii, ktorou je sociálna kvalita. Jednou z podstatných súčastí koncepcie sociálnej kvality je sociálna kompetentnosť. S jej prejavmi sa stretávame jednak v súkromnom, ale aj v pracovnom živote. Identifikácia jednotlivých vplyvov na sociálnu kompetentnosť, ako jednej zložky sociálnej kvality, konkrétne v pracovnom prostredí. Základnými vplyvmi pracovného prostredia na sociálnu kompetentnosť sú riadenie ľudských zdrojov a pracovné podmienky.