Obnoviteľný zdroj energie - biomasa - Majtán, Miroslav
Potenciál obnoviteľných zdrojov energie na Slovensku. Energie a teplo z biomasy. Druhy biomasy na energetické účely: lesná biomasa, poľnohospodárska biomasa, odpady z drevospracujúceho priemyslu, odpadová biomasa z priemyslu a komunálnej sféry, bioplyn. SWOT analýza biomasy. Výhody a nevýhody využívania biomasy pre energetické účely. Bariéry pre intenzívnejšie využívanie biomasy.