Zmeny v energetickom sektore a ich vplyv na makroekonomické ukazovatele v najvyspelejších krajinách - Repa, Marek
Význam energetiky v období globálnej recesie. Príjmy z exportu surovín a ich makroekonomický vplyv pre Ruskú federáciu. Vplyv nových nálezísk bridlicového plynu na komoditné trhy. Vplyv nových nálezísk hydrátu zemného plynu na komoditné trhy.