Teória sociálneho blahobytu - špecifický prínos Amartya Sena - Rubisová, Michaela
Prínos Amartya Sena v teórii sociálneho blahobytu. Jeho teória sociálneho blahobytu začína kritikou utilitarizmu a konzekvencializmu a dopĺňa teóriu blahobytu o sociálny rozmer. Samostatne sa zaoberá problematikou rozdeľovania a chudoby, pričom do svojich teoretických konceptov vnáša etické a hodnotové súdy. Dopĺňa ekonomické chápanie o ďalšie vedné disciplíny ako filozofia a etika.