Hlavný faktor sociálnej kvality - sociálna kompetentnosť - Antalová, Mária, 1952-
Sociálna kvalita ako humanistický nástroj ako dosiahnuť vyššiu kvalitu života neviažucu sa priamo na príjem a bohatstvo. Sociálna kvalita ako cieľ nielen sociálnej politiky, ale aj hospodárskej politiky a politiky životného prostredia. Sociálna kompetentnosť - teoretický rámec. Prepojenosť ľudského, sociálneho a kreatívneho kapitálu.