Hodnotenie eko-efektívnosti pomocou DEA modelov - dvojkroková metóda - Silanič, Peter, 1984-
Fungovanie dvojkrokovej metódy na hodnotenie eko-efektívnosti firiem, ktoré okrem žiaduceho výstupu produkujú aj emisie, teda výstup nežiaduci. Metóda založená na tradičnom DEA modeli (aditívnom), ktorý využíva mieru efektívnosti založenú na doplnkových premenných.