Teoretické prístupy k ponímaniu hospodárskych cyklov v ekonomike a pozícia súčasnej krízy v teóriách hospodárskych cyklov - Majerníková, Monika
Príčiny a následky hospodárskych cyklov v ekonomikách, v rôznych ekonomických teóriách. Vytvorenie chronologického prehľadu autorov a ich pohľadu na príčiny a následky hospodárskych cyklov a vytvorenie prístupu, ktorý by hodnotil postavenie súčasnej globálnej hospodárskej a finančnej krízy v teórii hospodárskych cyklov.