O kategórii zdvorilosti v komunikácii - Rusiňáková, Jarmila, 1959-
Problematika zdvorilosti v komunikácii. Aplikácia kategórie zdvorilosti v diplomatickej komunikácii. Na príklade komparácie anglických a ruských lingvokultúrnych tradícii sa posudzuje problematika národného štýlu komunikácie, poukazuje sa na spoločné, ale aj odlišné jazykové prostriedky, ktoré sa najčastejšie využívajú v prostredí diplomatickej komunikácie.