Potreba prekladu v období globalizácie - Pauleová, Milada
Globalizácia a komunikácia v medzinárodnom prostredí. Preklad v medzinárodných organizáciách, ktorých členom je SR. Problematika prekladu rozličných typov textov a práca prekladateľského strediska pre EÚ ako i práca Slovenskej terminologickej siete, ktorá sa terminologicky venuje prekladom odbornej terminológie do slovenčiny.