Intercultural relations and cross-cultural identities in S. Rushdie's fiction - Biliková, Beáta, 1971-
Príspevok identifikuje na základe románu Satanské verše možné paradigmy správania a konania "migrantov". Usiluje sa tiež osvetliť spôsob, akým autor /Salman Rushdie/ reflektuje procesy vyrovnávania sa jednotlivca s prechodom z jednej kultúry do druhej a následnej reformulácie identity a vnímania sveta.