Rovnocennosť originálneho textu a jeho prekladu - Seresová, Katarína, 1967-
Problematika rovnocennosti východiskového a cieľového textu pri preklade. Definovanie pojmov ako rovnocennosť, voľnosť a vernosť prekladu.