Interkultúrne aspekty medzinárodných obchodných rokovaní - Helmová, Milena, 1954-
Kultúrna diferencovanosť globálneho obchodného priestoru. Interkultúrne aspekty determinujúce úspešnosť interkultúrnych obchodných rokovaní. Kultúrne rozdiely spôsobujúce nedorozumenia medzi partnermi a problémy v priebehu rokovania i pri uzatváraní spoločných obchodov. Problémy týkajúce sa voľby rokovacieho jazyka, schém vnímania a konania negociátorov.