Komparácia kvality podnikateľského prostredia v krajinách Vyšehradskej štvorky s osobitným akcentom na dostupnosť finančných zdrojov - Belanová, Katarína, 1978-
Kvalitné podnikateľské prostredie je základným predpokladom dlhodobej konkurencieschopnosti a rastu každej trhovej ekonomiky. V posledných rokoch vzniklo v rozličných krajinách množstvo organizácií, ktoré kvalitu podnikateľského prostredia merajú. Okrem toho zostavujú rebríčky ekonomík a porovnávajú postavenie príslušnej krajiny v danom časovom úseku. Komparácia kvality podnikateľského prostredia krajín Vyšehradskej štvorky prostredníctvom jedného globálneho indexu konkurencieschopnosti a troch indexov bližšie zameraných na hodnotenie podmienok priaznivých pre výkon podnikateľských aktivít. Ukazovateľ dostupnosti úverových zdrojov.