Přísnější fiskální pravidla pro EU a eurozónu: zlepší fungování měnové unie? - Dostálová, Ivana
Dlhová kríza eurozóny odštartovala rozsiahlu reformu fiškálného rámca EÚ. Tá sprísnila, najmä pre krajiny eurozóny, pravidlá v oblasti mnohostranného dohľadu a koordinácie hospodárskych politík. Nové pravidlá prinášajú štátom väčšiu informačnú povinnosť a vyšší stres v podobe kontrolných misií Komisie na mieste, pokiaľ nebudú doporučenia Rady plniť.