Tvorba bezpečného prostredia - možnosti prevencie a znižovania kriminality architektonickými prostriedkami - Benkovičová, Lucia
Postupy ako navrhovať, stavať a prevádzkovať bezpečnejšie prostredie. Spolupráca architektúry a ďalších vedných odborov. Systém pravidiel a postupov CPTED - Crime Prevention Through Environmental Design (prevencia kriminality prostredníctvom tvorby prostredia). Európska legislatíva a bezpečnosť miest.