Práce jako společenskovědní problém - Buchtová, Božena
Práca po stáročia určovala obsah i štruktúru ľudského života. Obsah, zmysel a význam práce pre človeka. Vedecko-technický rozvoj vo výrobe viedol k zvyšovaniu produktivity práce ale k znižovaniu podielu živej ľudskej práce. Absencia tradičnej pracovnej aktivity a rizikové skupiny nezamestnaných.