Teoretický pohľad na kalkuláciu rizikovej prémie trhu - Gavláková, Petra
Tvorba optimálnej kapitálovej štruktúry patrí medzi strategické rozhodnutia každej firmy. Najdôležitejším kritériom vplývajúcim na tento proces sú náklady na jednotlivé druhy kapitálu – náklady vlastného a náklady cudzieho kapitálu. Teoretické priblíženie problematiky nákladov vlastného kapitálu a ich kľúčovej zložky – rizikovej prémie trhu.