Model optimálneho projektového portfólia - Kráľ, Pavol
Problematika optimalizácie projektového portfólia. Definovanie pojmov „optimalizácia projektového portfólia“ a „optimálne projektové portfólio“. Prezentácia matematického modelu optimálneho projektového portfólia pri obmedzujúcich podmienkach, ktorými sú maximálna prípustná miera rizika a rozpočet. Základné druhy zdrojov, základné typy vzťahov medzi projektmi a podstata Markowitzovho modelu optimalizácie projektového portfólia.