Klasifikácia, riziká a možnosti využitia menových swapov - Spuchľáková, Erika
Swapy spoločne s forwardmi, futuritami a opciami patria do skupiny termínových obchodov. Termínové obchody, resp. finančné deriváty sú moderné produkty finančných trhoch, ktoré zažívajú výrazný rozmach v posledných desaťročiach. Sú to inštrumenty odvodené od iných inštrumentov, resp. podkladových aktív, ktorých hodnota ovplyvňuje hodnotu derivátu. Jedným z možných podkladových aktív je mena.