Zahraničnopolitické a vnútropolitické faktory súčasnej patovej situácie Afganistanu - Čech, Ľubomír, 1955-
Termín odchodu koaličných síl západných krajín z Afganistanu vyvoláva isté napäté očakávanie, ktoré je spojené s hodnotením vývoja posledných 12 rokov v krajine. Pokúsiť sa predpovedať budúci vývoj v tejto ťažko skúšanej krajine znamená definovať citlivé faktory, ktoré zohrávajú dôležitú úlohu v jej fungovaní. Okruh šiestich tém, ktoré spôsobujú ťažkosti pri fungovaní Afganistanu dnes a je potrebné ich riešiť.