Principy činnosti islámských bank - Kalabis, Zbyněk
Islamské bankovníctvo a spôsob jeho fungovania, založený na islámskom práve šaría. Štyri právne školy (mazhaby), ktorými sa odlišuje interpretácia ustanovení islamského práva. Úrok, zvaný ribá, tj. odmena za poskytnutie úveru a logika "islamského" zákazu úroku.