Vliv finančních institucí a mechanismu peněžního oběhu na hospodářské cykly: případ USA - Štekláč, Jiří
Podstata peňazí v úverovej ekonomike. Rozlíšenie dvoch oddelených oblastí obehu - bankových rezerv, ktoré obiehajú vo vnútri bankového sektoru a peňazí, ktoré obiehajú v ekonomike. Dopady samotného mechanizmu peňažného obehu na reálnu ekonomiku.