Verejné financie netreba vnímať len cez dlh a deficit - Sivák, Rudolf, 1955-
Ak krajina dlhodobo dosahuje štrukturálny deficit, znamená to, že verejný sektor nehospodári vyrovnane ani po zohľadnení exogénnych činiteľov. Ministerstvo financií predpokladá na budúci rok zlepšenie nominálneho deficitu. Problémom odhadov sú rozpočtové elasticity, t. j. pružnosť s akou jednotlivé skupiny rozpočtových príjmov a výdavkov reagujú na výkyvy ekonomického cyklu.