Klady a zápory migrace mladých pracovníků a jak docílit pozitivní efekty světové migrace
Perspektívy vývoja a riadenie migračných tokov za súčasného stavu ekonomiky. Orientácia politiky trhu práce a správna migračná politika. Podmienky fungovania migračnej politiky a medzinárodné štandardy práce.