Chudoba, definování a možnosti jejího měření - Nedomová, Eva
Spôsoby merania dvoch najviac vyskytujúcich sa druhov chudoby, a to chudoby objektívnej a subjektívnej. Chudoba ako multidimenzionálny jav a sociálny konštrukt. Definícia chudoby - oficiálne hranice chudoby a stanovenie indikátorov blahobytu.