Daňové úniky ako jedna z príčin finančnej a hospodárskej krízy v Grécku - Vongrej, Marián
Daňové úniky v podmienkach Grécka. Táto členská krajina eurozóny spôsobuje v stále pretrvávajúcej finančnej a hospodárskej kríze problémy pre krajiny Európskej únie, resp. členských krajín eurozóny. Daňové úniky ako súčasť tieňovej ekonomiky spadajú tiež do normatívnej (morálnej) stránky ekonomickej teórie a praxe. V Grécku je vysoké percento daňových únikov viditeľné už dlhšie obdobie, je preto zrejmé, že tento problém je v gréckej ekonomike hlboko zakorenený a riešenie nebude jednoduché. Tento článok je taktiež jedným zo sérií článkov o Grécku a jeho hospodárskej politike, ktorá priniesla eurozóne hospodárske problémy, ktoré vypukli v priebehu finančnej a hospodárskej krízy.