Tendencie rozvoja bankového sektora Slovenskej republiky - Bondareva, Irina
Aktívnymi účastníkmi trhu v rozvitých trhových ekonomikách sú finančné organizácie. Bankový sektor patrí k najvýznamnejším odvetviam národného hospodárstva, ktoré zabezpečujú fungovanie ekonomického systému každej krajiny. Bankový sektor hrá významnú úlohu v ekonomike Slovenskej republiky a v posledných rokoch sa vo významnej miere pričinil o rozvoj transformujúcej sa ekonomiky krajiny. Dozor nad činnosťou bankového sektora vykonáva Národná banka Slovenska v rámci integrovaného dozoru finančného trhu, ako jednej z jeho neoddeliteľných častí. NBS je orientovaná na sledovanie rizík a jej základným cieľom v tejto oblasti sú kroky k minimalizácii rôznych druhov rizík v bankovom sektore