Komunikácia ako manažérska zručnosť - Hrehová, Danniela
Dnešná spoločnosť, veda a technika sa rozvíjajú nebývalým tempom, dôsledkom čoho sú oveľa živšie kontakty medzi ľuďmi vo všetkých sférach ľudskej činnosti. To spôsobuje, že nároky na komunikačný proces a na komunikačné zručnosti jednotlivca sú čoraz vyššie. Komunikácia je nástroj na vytváranie osobných, spoločenských a pracovných kontaktov, zároveň je prostriedkom na upevňovanie a rozvíjanie už existujúcich vzťahov. Za cieľ každej komunikácie sa všeobecne pokladá: informovať a diskutovať.