Organizačná kultúra a jej vplyv na znalostný manažment - Rečičár, Jakub
Organizačná kultúra patrí medzi najzákladnejšie rámce udávajúce pravidlá, taktiež zohráva dôležitú úlohu v uvedomení si ceny a dôležitosti ľudského kapitálu s ohľadom na konkurencieschopnosť podniku. Dôležitým aspektom organizačnej kultúry zostáva opodstatnenosť budovania a zlepšovania firemného – organizačného prostredia za účelom dosiahnutia úspechu, ziskovosti alebo konkurencieschopnosti. Nárast potreby vytvárania organizačnej kultúry ako významného faktoru rozvoja podnikových znalostí prípadne inovačných aktivít vyzdvihuje potrebu a dôležitosť samotnej organizačnej kultúry. Tá svojim pôsobením podporuje znalostné a inovačné aktivity a procesy vedúce nielen k pozitívnej zmene samotnej úrovne organizačnej kultúry, ale i k motivácii, angažovanosti a zanietenosti zamestnancov