Benchmarking – jeden z nástrojov manažérstva kvality - Gonos, Jaroslav
Kvalita výroby je v súčasnej dobe zásadným ukazovateľom podnikania. Ako je základom obchodného úspechu na trhu, tak i držiteľkou celkovej obchodnej prosperity, a to z dôvodu toho, že kvalitou môže byť zaistený ekonomicky účinný predaj produktov na konkurenčných obtiažnych trhoch. Manažérstvo kvality je neoddeliteľnou súčasťou manažérstva výroby, ktorého hlavný cieľ je uspokojovanie potrieb zákazníkov požadovanými produktmi a taktiež zaistiť ekonomický blahobyt spoločnosti. Systém manažérstva kvality predstavuje spôsob, ako organizácia riadi a kontroluje tie podnikateľské činnosti, ktoré súvisia s kvalitou. Práve vysoká kvalita je kľúčovým faktorom udržania sa na trhu.