Zdieľanie znalostí ako efektívny nástroj v procese tvorby systému znalostného manažmentu - Rečičár, Jakub
Zdieľanie znalostí je významným činiteľom v neustále cirkulujúcom kontinuálnom procese tvorby, používania, zdieľania prípadne uchovávania dát, informácií a znalostí. Jedinečnosť zdieľania znalostí spočíva hlavne v šírení daných informácií, znalostí alebo medzi jednotlivých pracovníkov, ich pracovné teamy alebo v rámci celej pracovnej organizácie. Efektívnosť zdieľania znalostí je možné zväčšovať vhodným pôsobením - stimulmi na jednotlivcov, ktorí dané znalosti vytvorili a používajú ich, a taktiež odbúravaním rôznych bariér zdieľania znalostí.