Teoreticko-právne a spoločenské východiská občianskej bezpečnosti v kontexte realizácie policajnej verejno-poriadkovej činnosti - Loffler, Boris
Jednotlivé druhy bezpečnosti v nadväznosti na výkon policajnej verejno-poriadkovej činnosti, ktorou je bezprostredne ovplyvňovaná úroveň občianskej bezpečnosti. Podstata spoločensko-právnych ako i teoretických aspektov problematiky bezpečnosti v Slovenskej republike s akcentom na východiskové právne dokumenty, ktoré sa danou problematikou zaoberajú.