Funkčné oblasti logistiky v ozbrojených silách SR - Školník, Miroslav
Funkcie logistiky tvoria jednu z najdôležitejších oblastí zachovania stálej bezpečnosti vo vojenských operáciách. Jednou z najdôležitejších funkčných oblastí logistiky je zásobovanie, ktoré je definované ako obstarávanie, príjem, skladovanie, doprava, distribúcia, údržba, zachraňovanie a likvidácia zásob, vrátane určenia typu a kvality.