Negatívny vplyv ropy na ekonomiky rozvojových krajín na príklade krajín Stredného východu a severnej Afriky - Obadi, Saleh Mothana
Miesto ropy v ekonomikách regiónu SVSA. Negatívny vplyv ropy na vývoj ekonomík SVSA. Ropa a ekonomický rast. Ropa a geopolitický vplyv svetových veľmocí v regióne. Dodávky ropy a ich bezpečnosť. Upstreamová a downstreamová štruktúra ropy.