Legalizace marihuany jako důsledek politické změny - Šmída, Josef
Súčasný prezident Uruguaja José Mujica - jeden z najvýznamnejších revolučných gerilových osobností Južnej Ameriky 20. storočia. Hnutie za národné oslobodenie - Tupamaros. Praktické otázky legalizácie marihuany. Regulácia trhu zákonom. Dve tradičné strany v Uruguaji - Colorados a Blancos.