Príjmová nerovnosť verzus hospodársky rozvoj - Veselková, Alexandra
Príjmová nerovnosť je jednou z najviditeľnejších foriem nerovnosti, je výsledkom závažných ekonomických a spoločenských procesov, a preto je táto problematika zvlášť významná z hľadiska ďalšieho sociálno-ekonomického vývoja. Z tohto dôvodu získala svoje nezastupiteľné miesto aj v ekonomickej teórii a praxi. Obsahom príspevku je krátky pohľad na názorové spektrum v súvislosti s príjmovou nerovnosťou a jej úzkym prepojením s hospodárskou politikou.