Ekonomická kríza a jej vplyv na vybrané socioekonomické ukazovatele - Veselková, Alexandra
Zámerom príspevku je identifikovať možné prepojenie medzi ekonomickou krízou od roku 2008, resp. 2007 a jej vplyvom na vybrané ukazovatele - medzera chudoby, riziko chudoby po sociálnych transferoch, dlhodobá nezamestnanosť, materiálna deprivácia, príjmová nerovnosť meraná Giniho indexom a koeficientom S80 / S20.