Anticyklické a stabilizačné efekty štrukturálnych fondov - Ochotnický, Pavol
Problematika zabudovaných fiškálnych stabilizátorov. Definícia vzťahu medzi jednotlivými nástrojmi fiškálnej politiky a cyklickými fluktuáciami ekonomiky. Členstvo v nadnárodných spoločenstvách, akým je aj Európska únia a možnosť aktívneho čerpania prostriedkov zo štrukturálnych fondov môže prinášať so sebou okrem iných výhod a za určitých podmienok aj stabilizačné efekty na členské štáty resp. ich regióny.