Identifikácia historicky osídlených regiónov Slovenska s využitím konceptu priestorovej autokorelácie - Klobučník, Michal
Identifikácia a následná analýza historicky osídlených regiónov Slovenska s využitím priestorovej autokorelácie. Pomocou tohto konceptu a jeho lokálnych indikátorov autori chcú poukázať na exaktnú identifikáciu regiónov osídlených v jednej historickej etape, resp. v rovnakom časovom období. Najvýznamnejšie globálne indikátory priestorovej autokorelácie. Lokálne indikátory. Detailný výskum bol aplikovaný na región Orava.