Hrozby počítačovej kriminality - Kokles, Mojmír
Používanie informačno-komunikačných technológií pri práci manažérov má nesporné výhody, ktoré vie oceniť každý používateľ. Avšak ich používanie so sebou prináša aj riziká, ktorými sú predovšetkým možné infiltrácie škodlivými programami, ktoré sa nazývajú malware, zneužitie súkromných a dôveryhodných údajov. Manažéri preto nesmú zabúdať na potrebné aplikačné programy, ktoré pomôžu zabrániť vniknutiu škodlivých programov, zneužitiu údajov, odstráneniu už infiltrovaných súborov. Vo všeobecnosti proces tvorby malware, infiltrovania počítačov a zneužívania údajov sa nazýva počítačová kriminalita. Viaceré výskumy poukazujú nato, že používateľov, a to nielen domácnosti, ale aj firmy, organizácie znepokojuje kybernetická bezpečnosť. Možné riziká počítačovej kriminality, ktorá ovplyvňuje okrem bežnej verejnosti, aj podniky a organizácie a aktivity súvisiace s ochranou pred počítačovou kriminalitou a malware.