Riadenie a kontrola vlastných nákladov - Manová, Eva, 1957-
Kalkulácia vlastných nákladov a výkonov krátkodobého účtovného obdobia (napr. mesačného) predstavuje dôležitý nástroj kontroly a rozboru hospodárnosti, rentability výroby a pre stanovenie optimálneho sortimentu výroby. Pre úspešnosť podniku v konkurencii, nepostačuje len výpočet vlastných nákladov, ale je potrebné ich ovplyvňovať, t.j. znižovať, neprestajne plánovať a kontrolovať. Kontrola hospodárnosti patrí v súčasnosti k dôležitým úlohám kalkulácie vlastných nákladov a výkonov podniku.