Teoretické a metodologické aspekty výskumu bezpečnosti - Korzeniowski, Leszek
Slovný pôvod pojmu securitológia. Subjekt bezpečnosti a subjektívna bezpečnosť. Stav alebo situácia. Predmetná bezpečnosť - ohrozenie.