Desať rokov od prijatia Európskej bezpečnostnej stratégie - čas na hodnotenie - Kisová, Anita
Európska bezpečnostná stratégia 2003 - jej ciele a ich plnenie. Zaisťovanie bezpečnosti v meniacom sa svete. Hodnotenie EBS po 10-tich rokoch.