Význam predmetu „Kalkulácie a rozpočty“ na študijnom odbore Ekonomika a manažment podniku - Kostková, Albína, 1951-
Podnik v trhovej ekonomike potrebuje zvyšovať svoju efektívnosť a upevniť si schopnosť konkurencie. Cesta, ktorá vedie k tomuto cieľu, je skvalitňovať riadenie a zabezpečiť znižovanie nákladov. Aby pracovníci podniku dokázali kráčať po tejto ceste, musia si osvojiť základné vedomosti z tejto oblasti. Tieto vedomosti získajú v rámci predmetu Kalkulácie a rozpočty. Definovanie cieľu, metodiky predmetu, porovnanie s cieľmi predmetu na iných univerzitách a súčasný obsah predmetu.