Dlhové financovanie ako jedna z príčin finančno – hospodárskej krízy Grécka - Holková, Zuzana
Analýza dlhového financovania v podmienkach Grécka, čo predstavuje jednu z príčin súčasnej finančnej i hospodárskej, ale v konečnom dôsledku aj sociálnej krízy v tomto juhoeurópskom štáte. Rozpočtové deficity a vládny dlh nadobudli v Grécku veľké rozmery. Kríza v Grécku sa preniesla do celej oblasti eurozóny a vyvolala v európskom regióne nestabilitu. Súčasný stav má svoje korene v minulosti.