Vieme počúvať alebo len počujeme? - Skorková, Zuzana, 1979-
Aktívne počúvanie je zručnosť, v ktorej sa možno postupne zdokonaľovať. Medzi aktivity, ktoré nám pomáhajú v aktívnom počúvaní, možno zahrnúť najmä: stimulovanie rozhovoru, parafrázovanie, fyzickú pozornosť, odloženie hodnotenia.