Dlhodobý hmotný majetok a jeho vymedzenie na účely daňového odpisovania a určenie vstupnej ceny - Gášpárová, Eva
Základným predpokladom pre uplatňovanie odpisov je vymedzenie odpisovaného hmotného majetku a stanovenie vstupnej ceny, z ktorej sa odpisy vykonávajú. Vstupnú cenu určuje § 25 zákona č. 595/2003 Z. z. o dani z príjmov v z. n. p. pre rôzne formy obstarania hmotného majetku, pričom vychádza z ocenenia hmotného majetku v zákone č. 431/2002 Z. z. o účtovníctve v z. n. p., ktoré je, až na niektoré výnimky, záväzné aj na účely ZDP.