Zbohom, Krym - Pressburg, Adrian Peter
Krymský parlament vyhlásil na základe výsledkov plebiscitu nezávislosť Krymskej autonómnej republiky a oficiálne požiadal pripojenie k Ruskej federácii. Vladimír Putin v priamom televíznom vysielaní pripomenul, že podľa prieskumov verejnej mienky súhlasí absolútna väčšina Rusov s pripojením Krymu a mesta Sevastopoľ k Ruskej federácii. Požiadal zákonodarcov o súhlas s ústavným zákonom o prijatí Krymskej republiky a mesta Sevastopoľ ako dvoch nových subjektov Ruskej federácie.