Aktuálne trendy v medzinárodnej investičnej arbitráži - Brocková, Katarína, 1976-
Aktuálne problémy akými sú protichodné rozsudky arbitrážnych tribunálov, presahovanie právnej ochrany medzinárodných investícií do regulačnej právomoci hostiteľských štátov, najmä v súvislosti s nárastom nárokov zahraničných investorov z regulačných opatrení hostiteľských štátov súvisiacich s finančnou krízou alebo z titulu enviromentálnych opatrení hostiteľských štátov, či otázka právnej vynútiteľnosti rozsudkov medzinárodných investičných tribunálov a transparentnosť medzinárodného arbitrážneho konania sú predmetom skúmania v tomto článku.