Noch einmal zum Thema Anglizismen im Deutschen - Adamcová, Lívia
Analýza vplyvu anglicizmov na vývin súčasného nemeckého jazyka. Polemika o tom, či nemčina vplyvom enormného prílivu anglicizmov neupadá a nevymiera. Začiatky jazykových kontaktov v Európe. Príčiny a dôsledky vplyvu anglicizmov a amerikanizmov na nemecký jazyk.